Cementsluier verwijderen

Cementsluier verwijderen

Na een verbouwing kan je hier last van hebben: Cementsluier op en rondom de tegels. Wat is cementsluier en hoe kom je er weer vanaf? Wij leggen het je uit op deze pagina en geven tips hoe jij cementsluier kan verwijderen van je tegels.

cementsluier verwijderen

Wat is cementsluier?

Wat is cementsluier nou eigenlijk? Cementsluier is  een dun laagje voegmiddel of voegmortel dat na afloop van het drogen van de vloertegels of wandtegels achterblijft op de tegels. Dit laagje zorgt er voor dat er een doffe (vaak lelijke) waas achterblijft op de nieuwe vloer of wand.

Een cementsluier waas wil je natuurlijk niet op je nieuwe vloer of wand hebben daarom moet de cementsluier weggehaald worden. Het is erg belangrijk om niet te lang te wachten met het verwijderen van cementsluier. Het is namelijk zo dat hoe langer je wacht, des te lastiger het is om de cementsluier te verwijderen. Hoe je op een juiste manier cementsluier weg kan halen vertellen wij jou graag.

Geen azijn of zoutzuur gebruiken om cementsluier te verwijderen!

Er wordt op het internet veel gesproken over het gebruik van azijn of zoutzuur om cementsluier te verwijderen. Echter is niet alle natuursteen bestand tegen zuren en daarom raden wij dit af als middel tegen cementsluier. In de handel zijn ook keramische tegels verkrijgbaar waarvan gezegd wordt dat deze bestand zijn tegen zuren echter in de praktijk wil dit weleens anders zijn. Ons advies is dus altijd te kiezen voor speciale middelen zoals een cementsluierverwijderaar of zuurvrije reiniger.

Hoe verwijder je cementsluier op een juiste manier?

Om cementsluier op een juiste manier te verwijderen zijn er verschillende producten verkrijgbaar. Voor iedere specifieke steensoort is er wel een middel. Let er op dat niet alle middelen geschikt zijn voor iedere steensoort of afwerking. Zo mogen sommige cementsluierverwijderaars niet gebruikt worden op gepolijste of zuurgevoelige oppervlakken. Lees altijd goed de beschrijving van het product!

Niet zuurbestendige steensoorten (natuursteen)

Zuurbestendige steensoorten

Krachtige cementsluiterverwijderaar voor Zuurbestendige steensoorten

  • Lithofin Muro Cementsluierverwijderaar

    Lithofin Muro is een cementsluierverwijderaar voor bouwplaatsen en buitenoppervlakken. Het verwijdert zelfs sterke cementsluiers, mortelresten, verweringen, hardnekkige vuillagen, enz. van alle zuurbestendige oppervlakken. Een ideaal reinigingsmiddel voor nieuw gelegde…

    14.95

    Op voorraad

Geglazuurde tegels

Zuurbestendige steensoorten

Belgisch Hardsteen (en andere hardsteen soorten)

Keramiek / Plavuizen / Zwembaden

Marmer / Hardsteen / Graniet / Leisteen

Terracotta

De waardering van www.steenschoon.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 518 reviews.