Beschermen

Beschermen van steen

Op deze pagina vindt je alle producten voor het beschermen van je steen tegen vervuiling en het intrekken van vloeistoffen. Er zijn verschillende soorten van bescherming zo kan je een steen oppervlak impregneren of coating aanbrengen. Je ka met een beschermmiddel oppervlakken beschermen tegen vlekken waardoor deze eenvoudiger te verwijderen zijn. Ook kan je door een beschermmiddel het periodieke onderhoud vergemakkelijken. Viezigheid en vlekken blijven minder goed zitten waardoor deze makkelijker schoon te maken zijn. Advies is om voor het beschermmiddel een reinigingsmiddel te gebruiken zodat je zeker weet dat het oppervlak goed schoon is.

Waarom steen impregneren of coaten?

Iedereen wilt natuurlijk dat de steen die je koopt mooi blijft en makkelijk te onderhouden is. Het is natuurlijk zonde als je pas nieuw gekochte tegelvloer of aanrechtblad na een tijdje vlekken vertoont die er moeilijk tot niet meer uit gaan. Een impregneermiddel of coating zorgt ervoor dat de steen makkelijker schoon te houden is. En niet geheel onbelangrijk ohet zorgt er ook voor dat de steen minder snel aangetast wordt door intrekkende vloeistoffen.

Wat is het verschil tussen steen impregneren en coaten?

Er zijn 2 belangrijke middelen om je steen te beschermen. Het grootste verschil tussen steen impregneren of steen coaten is de werking en het aanbrengen van het beschermmiddel.

Impregneren
Een impregneermiddel trekt in de bovenste laag van het steen oppervlak, waardoor de tegelvloer, muur, plafond of vloer meer van binnenuit beschermd wordt. Hierdoor is een geïmpregneerde steen waterafstotend en vuil afstotend.

Coaten
Een coating wordt op het steen oppervlak aangebracht en werkt als het ware als een dunne beschermlaag op de steen. Er kunnen hierdoor geen vloeistoffen in de tegel trekken, er ligt dus een laagje op de steen.

Het uiterlijk van de steen na het impregneren of coaten.

Met het impregneren van de steen wordt er een kleurloze vloeistof op de steen gedaan. Hiervan zie je meestal niks. Bij een coating zie je meestal een laagje op het oppervlak zitten wat kan glanzen.

De waardering van www.steenschoon.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 519 reviews.